Projekti

REMONT MOTORJA

Motor naj bi bil v osnovi brez težav, potreboval naj bi le redni servis in menjavo impelerja (gumijastega sončka) v vodni črpalki za hlajenje. No, tam so se vse težave tudi začele. Ob menjavi impelerja je začela občasno puščati tudi črpalka – seveda ne le na enem koncu ampak kar na večih. Ko sva puščanje nekoliko omejila se nama je parkrat pripetilo (seveda ob neprimernih trenutkih), da se je oglasil alarm na instrumentalni plošči, ki naju je opozoril, da je temperatura motorja previsoka. Tako sva se odločila, da zamenjava celotno hladilno črpalko, ki je bila že precej obdrsana in parkrat popravljana, hkrati pa zamenjava tudi mešalno koleno, ki morsko vodo meša z izpušnimi plini. No in tam sva tudi našla glavni razlog za pregrevanje motorja. Odprtine v starem mešalnem kolenu so bile tako zarjavele in zapacane, da skozi njih skoraj ni več tekla voda (to sva tudi sumila, saj je skozi izpuh teklo nekam malo vode, pri večjih obratih je pa skoraj ni bilo). Sedaj imava novo hladilno črpalko, ki (zaenkrat) ne pušča in novo mešalno koleno iz nerjavečega jekla, za katerega upava, da bo dlje zdržalo kot prejšnje, zamenjala pa sva tudi izpušno cev od motorja do dušilca izpuha.
Kasneje sva opravila tudi redni servis (menjava olja v motorju in menjalniku, menjava filtrov za olje in dizel, menjava jermena), zamenjala mali predfilter za dizel (v katerem se nama občasno nabere “hrošč”), nazaj povezala separator vode (ki je bil prej sam sebi namen…), dodala cedilo za vstopno vodo (prej je motor vodo sesal kar direktno iz morja, brez kakršnegakoli filtra) in zamenjala mehke cevi za hladilno vodo (stare so bile neprimerne in povsem trde). Očistila sva tudi precej vodnega kamna v hladilnem sistemu motorja in na termostatu, zamenjala tesnila hladilnega sistema, zamenjala tesnilo pokrova glave ventilov in nastavila ventile.
Iskala sva tudi razlog, zakaj nama ves čas pušča voda na tesnilu pogonske gredi in ugotovila, da je motor slabo postavljen glede na gred/tesnilo/ležaj. Ko sva ga želela nastaviti sva ugotovila tudi, da bi bilo morda pametno zamenjati 10 let stare nosilce motorja. Še dobro da sva jih, saj so bili prav vsi pretrgani in so v bisvu bolj malo blažili tresljaje. Po menjavi nosilcev sva motor nastavila kot je potrebno in nama je tesnilo nehalo puščati… do takrat, ko sva prvič uporabila motor. Zgleda je tudi tesnilo že bolj slabo ali pa je oddelalo svoje v treh letih od zadnje menjave. Novega že imava, ampak menjava čaka na čas, ko bo voda toplejša ali pa, ko bo jadrnica ven iz vode. Motor nama sicer zaenkrat kar lepo dela in z njim nimava težav. Še vedno nekje pušča malo olja, vendar skoraj ni omembe vredno. Morala pa bova narediti še celoten remont električne napeljave pri motorju, saj je v kar zaskrbljujočem stanju (originalne napeljave seveda ni več).

Scroll to Top