Projekti

KUHINJA

Prva sprememba v kuhinji z najine strani je bila montaža dodatne pipe in napeljava morske vode. Za naju je bila to osnova, ki jo potrebujeva za varčevanje s sladko vodo. Saj vem, da lahko posodo nesem ven in namočim v morje. Za kratek dopust bi se še strinjala, vendar za vsakodnevno rabo si stvari želiš poenostaviti.
Kasneje sva zamenjala tudi obe pipi za sladko in morsko vodo. Že od začetka sva vedela, da bodo stare pipe bolj za silo :). Na živce nama je šlo, da sva stvari v koritu zaradi fiksnosti in majhnosti starih pip komaj splakovala. Kupila sva dve upogljivi silikonski cevi za armature in posebej dve ročki samo za “hladno” vodo. Vse se je idealno prilegalo med seboj in sedaj nimava problemov s prilagajanjem in usmerjanjem curka vode v koritu.
Pod koritom se nahajata dve avtomatski vodni črpalki, ena za sladko in ena za slano vodo. Pri črpalki za slano vodo sva dodala tudi ekspanzijsko posodo, ki nama lepše regulira dotok vode. Pri sladki vodi sva se odločila, da tega ne potrebujeva, saj z njo čimbolj varčujeva. Za odpiranje in zapiranje sladke vode sva hotela dodati tudi nožno stikalo, vendar ko sva zamenjala pipe sva ugotovila, da ga niti ne potrebujeva. Porabila pa bi tudi preveč prostora v omarici kjer imava postavljene smeti in bi nama povzročalo nove težave.

Očistila sva štedilnik in pečico na plin. Na dnu pečice oz. nad gorilnik sva vstavila difuzor plamena, da nama plamen ne žge jedi samo po sredini, vendar se toplota razporedi naokoli.
Velikokrat se nama v sončnih dneh zgodi, da imava elektrike več kot je porabiva. Zato si za take dni na štedilnik postaviva indukcijsko kuhalno ploščo ter tako skuhava kosilo. Plošča nama služi tudi kot rezerva, če nama slučajno zmanjka plina.

V hladilniku sva odstranila nepotreben silikon, ki je verjetno ostal od kakšnih prejšnjih projektov saj pod njim ni bilo nobene luknje ali razloga, zakaj bi bil tam. Iz hladilnika sva prav tako odstranila odvečne kable, ki niso imeli nobene funkcije (samo bili so zviti za hladilno enoto). Na novo sva izolirala hladilne cevi v njem in zunanjo ploščo hladilnika pokrila s peno iz blazine za telovadbo. Zelo nama pomaga pri boljši izolaciji in uhajanju mrzlega zraka saj vrhnja plošča ne tesni več kot bi morala. Res se odlično odreže. Hladilnik še čaka na novo tesnilo in kasneje verjetno tudi novo vrhnjo ploščo. Imava tudi že nove tečaje za hladilnik, ki jih bova v kratkem zmontirala.

Pod kuhinjskim koritom sva imela vedno mokro, ker je povsod malo puščalo. Les pod njim zato (in zaradi drugih poplav) ni v najboljšem stanju. Korito je puščalo na vseh možnih spojih, tako da sva imela vodo tudi v predalu za pribor. Ker potrebuje celotna kuhinja nov kuhinjski pult se nisva ravno sekirala kako bova najlepše rešila zadevo in sva celotno korito zalepila in zatesnila s primerno lepilno maso. Ker imava le en predal za pribor in kuhinjski noži v resnici niti ne morejo vanj zaradi njihove velikosti, sva problem rešila z močnim magnetnim nosilcem, ki se nahaja nad hladilnikom. Nad tem res ne bi mogla biti bolj zadovoljna.

Scroll to Top