Projekti

SALON

V salonu sva z zamenjavo vodnih tankov dvignila klopci za sedenje in posledično kasneje tudi mizo na sredini za 10cm. Razlog za to so bile najine napačne meritve za izdelavo vodnih tankov, ki so nama pri montaži povzročali težave s prileganjem in je bilo nastalo situacijo nekako potrebno rešiti. (Vodne tanke si lahko ogledate v zavihku Voda). Na novo sva tako naredila obe stranici klopc iz vodoodpornih vezanih plošč. Še dobro, da sva jih zamenjala, saj so bile prejšnje na dnu že večkrat napite z vodo in malo pregnite (prejšnji lastniki so nama povedali, da so jima stari plastični tanki večkrat spustili vodo in poplavili salon). Potrebne bi bile tudi brušenja in novega lakiranja, tako pa nama je bilo nekaj dela prihranjenega. Nove stranice sedaj prav lepo izgledajo zaradi lakiranih stranic iz termopana, ki gledajo v notranjost salona.

Na novo sva zamenjala vse pene v salonu in jih oblekla v modro blago z zadrgo. Svetovali so nama naj za lažje slačenje in oblačenje blaga uporabiva zadrgo saj naj bi se ježek s časom na vlažnem morskem zraku nagrbančil in uničil. Najprej sva hotela sama zašiti nove prevleke, a sva se kasneje odločila, da jih raje dava izdelati tapetarju, ko sva bila v Črni gori.

Salon se zadaj preliva v vogalno kuhinjo in na drugi strani proti navigacijski mizi, spredaj pa sedaj še v kopalnico in sprednjo spalnico (sedaj le stranišče in shramba) saj sva odstranila oziroma preuredila steni, ki ločujeta prostore.
Več o tem pa v naslednjih zavihkih.

Zamenjala sva tudi luči na stopu salona. Prejšnje so bile skupaj vržene iz aluminijastega profila, ki je pomagal držati strop, vanj je bilo z lepilom za vročo pištolo prilepljenih par LED trakov. Čez to je bilo postavljena mlečna plastika in lesena rozeta, da je malo lepše izgledalo. Pri vsem skupaj naju je najbolj motilo, da so imele luči hladno belo svetlobo in to, da če si hotel odstraniti strop, si moral najprej odstraniti vse luči v salonu. Iskala sva primerno in ugodno rešitev in na koncu našla luči, ki naj bi idealno pasale v najine odprtine in imele primerno »naravno« belo svetlobo. Seveda, ko sva jih dobila, niso bile pravih dimenzij, kot so jih oglaševali. Znašla sva se tako, da sva iz lesenih letvic naredila držala za stikala luči in s tem zapolnila prostor, ki bi sicer ostal v stropu. Sedaj nama večinoma zadostuje, da imava prižgano le eno luč, če pa si želiva luksuza, pa prižgeva vse tri in od zunaj izgledava presvetljena, kot da imava vesoljce na obisku. Malo heca, ampak nama odgovarja, da imava dobro osvetljen prostor.

Scroll to Top