Projekti

AVTOMATSKA ELEKTRIČNA KALUŽNA ČRPALKA

Barka je sicer že imela povezano električno kalužno črpalko, ki pa ni bila avtomatska in ni bila povezana z nobenim plovcem. Tako sva jo že na začetku zamenjala z avtomatsko, ki sva jo prejela z barko ob nakupu, potrebno ju je bilo le še zamenjati. Verjetno še ni bila zamenjana, ker je v kaluži tako malo prostora, da je potrebno kar nekaj potrpljenja in iznajdljivosti, da sva jo spravila notri v funkcionalen položaj.
Kmalu sva ugotovila, da se črpalka noče sama ugasniti, saj je stikalo na plovcu še vedno vključeno tudi ko nivo vode pade pod nivo zajema vode. Tako se zgodi, ko znižuješ ceno izdelka in ne preveriš, kako deluje. Po spletu sva namreč našla tudi druge, ki imajo isti problem in so se jim čolni že potopili zaradi te črpalke, saj jim je izpraznila baterijo, ob naslednjem deževju pa je šel čoln pod vodo.
Da bi rešila težavo sva na plovček nalepila nekaj uteži in preverila, da se lahko prosto premika in tudi dvigne ob prisotnosti vode. Sedaj se večinoma sama izklopi, težavo ima le, če je barka nagnjena v eno stran, kjer plovec še vedno plava, ko pri črpalki ni več vode. Na srečo se ne uniči, če dela brez prisotnosti vode. Takrat jo morava ročno ugasniti in se kasneje spomniti, da jo spet prestaviva v avtomatski položaj.

Scroll to Top