Projekti

CEVI PO BARKI

Do sedaj sva na novo položila že kar vse cevi za vodo po barki. Najprej sva uredila novo napeljavo za pitno vodo iz najinih rezervoarjev do korita. Na to napeljavo sva povezala tudi obstoječo cev za zunanji tuš in vmes vstavila nepovratni ventil, da se voda iz starih cevi ne bi mešala s čisto. Kasneje sva zamenjala tudi to cev za novo a sva nepovratni ventil vseeno obdržala.
Dodala sva cevi za morsko vodo, s katero pomivava posodo (in barko pred dežjem), saj prej tega v barki ni bilo. Cevi za odtoke so še vedno stare in jih morda v prihodnosti tudi zamenjava.
Speljala sva tudi novi cevi za avtomatsko kalužno in ročno črpalko. Prejšnja cev za kalužno črpalko je bila sestavljena iz več delov (vsaj 6), ki so bili iz različnih materialov (cev z inox žico, navadna cev za zalivanje, bakrena cev itd.) pa tudi nepovratni ventil ni več tesnil. Tako je črpalka nekaj vode izčrpala ven, ostalo pa se je počasi spet nabiralo v kaluži. Cev za ročno črpalko je bila še originalna rebrasta (stara 33 let) in je na nekaterih delih, kjer se je prepogibala, puščala. Tako je bilo potrebno menjati tudi to.
Da pa sva te dve cevi zvlekla čez odprtine v rebrih jadrnice, katere so za to namenjene, pa sva porabila kar nekaj časa, moči in živcev. Počutila sva se kot v pravljici, kjer so vlekli repo iz zemlje – in vlekli so in vlekli, a (repe niso izvlekli) cevi niso potegnili skozi. No okoli polnoči nama je končno uspelo… Pred tem pa sva očistila tudi celotno kalužo jadrnice, da se vsaj počutiva nekoliko bolj čisto.

Scroll to Top